bodrum guide
bodrum guide live cam
Live Cam At Bodrum Photo Gallery
BODRUM REHBERİ
HAVADURUMU
ISTANBUL °C
BODRUM °C
Linkler
History, Important Places, Natural Beauties and more...
Bodrum News in Press

Dalış Sporu

Sualtı dünyası

 
Arkeolojik geçmişi ve sualtı florasının zenginliği nedeniyle Bodrum, Türkiye’nin  önemli dalış noktalarındandır
 
Yakın çevredeki dalış noktaları;
Büyük Banko: Tekneyle 20 dakikalık mesafede ve 28-32 m. derinliktedir. Dalış sırasında akya, orfoz, lahoz, sinağrit gibi balıklarla karşılaşma şansınız vardır.
 
Küçük Banko: Büyük Banko’ya 200 m. mesafededir. Özellikle dalış okullarının rağbet ettiği bir yerdir.  Büyük Banko’daki balıklar burada da görülebilir.
 
Kargı Adası: Tekneyle 1,5 saatlik uzaklıktadır. Akyarlar burnu açıklarında, Kos adasına en yakın noktadır. Adanın tepesinde deniz feneri vardır.Yörenin en güzel dalış noktalarındandır. çok çeşitli balık türüyle karşılaşmak olasıdır.
 
Köçek Adası: Kargı Adasıyla Bodrum arasında küçük bir kayalıktır. Barakuda ve karagöz balıklarının en fazla görüldüğü yerdir. Triton ve pina gibi kabuklular da bulunmaktadır.


Karaada-Kaçakçı Koyu: Karaada’nın arka yüzündedir. Genellikle eğitim için tercih edilir. Koy içinde, suyun bir metre kadar altında ada içine doğru 40-50 metre giden bir mağara bulunmaktadır. Dalış eğitmenleri eşliğinde girilmesi tavsiye edilir.


Karaada-Delik Mağara: Karaada’nın Kos Adası yönündedir. İki sualtı mağarısından oluşur. Birinci mağara 15m derinlikte ve girişi çok dardır. İkinci mağara ise diğerine 20-30 metre uzaklıktadır. Grişi 12-14 metre genişliğindedir. Mağara içindeki kovuklarda iskorpit, karavida ve istakoz görme olasılığınız vardır. Tavandaki delikten 6-7 metrelere çıkılabilir.

Karaada-Aksona Burnu: Karaada’nın Gökova tarafındadır. Sezonun bazı zamanlarında kuvvetli yüzey akıntıları olur.

Yassıkaya Adası: Karaada’nın güney ucundadır. Karaada tarafı sığ ve yosunlu olduğundan dalışa uygun değildir. Hemen her dalışta ıstakoz, müren, ahtapot, orfoz, lahoz, signarit görme şansınız vardır.
 
Orak Ada-Burun: Bodrum’a bir buçuk saat uzaklıkta ve Gökova Körfezi içindedir. Duvar dalışı sevenler için uygun bir topografik yapıya sahiptir. 32-34 metrelerdeki mağranın içinde mor süngerler ve 65-70 metrelere inen ilginç sualtı duvarı ile her dalgıcın keyifle daldığı bir yerdir.

 

 

İŞ REHBERİ
TURİSTİK İŞLETMELER
DİĞER İŞLETMELER
horizontal rule
Kayıt için tıklayınız.
the most beautiful bays in the world
 
Tasarım : Oğuz-Özay Tanıtım.