bodrum guide
bodrum guide live cam
Live Cam At Bodrum Photo Gallery
BODRUM REHBERİ
HAVADURUMU
ISTANBUL °C
BODRUM °C
Linkler
History, Important Places, Natural Beauties and more...
Bodrum News in Press

Mavi Yolculuk

“Güney illerinin geceleri başka gecelerden daha koyu, daha derin olur.
Yıldızlar el uzatılınca tutulacak kadar yakındır.”

Halikarnas Balıkçısı

 

Mavi Yolculuk denilince akla ilk gelen Türk Edebiyatı’nın ünlü ismi Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı)dır. 1960’larda Halikarnas Balıkçısı’nın yakın arkadaşlarının önderlik ettiği bir grup aydınla yapılan deniz yolculuklarının ismi Mavi Yolculuktur. Yolculuk boyunca karaya, ancak ören yerlerini gezmek için çıkan mavi yolcular, evlerine dönüş vakti geldiğinde gördükleri renklerle büyülenmiş, kokulardan sarhoş sorarlardı “Tekrar ne zaman Mavi Yolculuk yapacağız?”

 

Gezilere Gulet ismi verilen Bodrum’a özgü teknelerle çıkılır. Bodrum’dan hareketle başlanarak Gökova Körfezi’nde birbirinden güzel koylarda, mavinin bin bir tonunda yüzülürdü. Gökova’nın denize uzanan çam ağaçlarının gölgesinde serinlenir, ören yerleri ziyaret edilirdi. Yolculuklar iki kültürün sınırları ile belirlenmişti ilk zamanlar. Birincisi Karya’ydı, yani Bodrum, Gökova Körfezi ve Datça üzerinden Marmaris’e kadar olan güzergah. Diğeri ise Marmaris’ten başlayarak Antalya’da son bulan Likya yoluydu.  Bu iki bölgede sadece doğal güzellikleri ile değil arkeolojik değeriyle de hala çok önemlidir. 

 

Bugün Bodrum yapımı teknelerin dilediğiniz boyda olanıyla, dilediğiniz kadar gün, dilediğiniz kadar kişiyle çıkabilirsiniz Mavi Yolculuğa. Çam ormanları ile denizin buluştuğu koylarda, en taze balıkları yiyecek, en yakın yıldızları görecek, en berrak sularda yüzeceksiniz. Standart olanı bir hafta sürer mavi yolculukların. Üç günlük kısa tur olanları da var, 15 gün olanları da. Tekneleri dilerseniz kaptanlı, mürettebatlı, dilerseniz kaptansız bile kiralayabiliyorsunuz.

Mavi Yolculuğun klasik güzergahı: Bodrum, Karaada, Pabuç Burnu, Kargıcık Bükü, Orak Adası, Alakışla Bükü, Çökertme, Ören (Keramos), Akbük, Gökova, Sedir adası, Karacasöğüt, Değirmen Bükü, Kargılı Koyu, Tuzla Koyu, Yedi Adalar, İngiliz Limanı, Gökçeler Bükü, Küçük Çatı, Büyük Çatı, Körmen Limanı ve Knidos.

 

www.bodrummariners.org

 

 

İŞ REHBERİ
TURİSTİK İŞLETMELER
DİĞER İŞLETMELER
horizontal rule
Kayıt için tıklayınız.
the most beautiful bays in the world
 
Tasarım : Oğuz-Özay Tanıtım.