bodrum guide
bodrum guide live cam
Live Cam At Bodrum Photo Gallery
BODRUM REHBERİ
HAVADURUMU
ISTANBUL °C
BODRUM °C
Linkler
History, Important Places, Natural Beauties and more...
Bodrum News in Press

Sualtı Arkeloji Müzesi

SUALTI ARKEOLOJİ MÜZESİ

Opening Hours: 09:00 - 12:00 / 13:00-19:00

Closed on Monday


Müze günümüzde kendi türünün en önemli ve büyük müzelerindendir. Sadece sergileme salonlarının özel tasarımları ile değil, bahçesinde, antik dönemden beri yörede sevilen bitkiler ve kuşlardan oluşan doğal dokusuyla da ziyaretçilerini yapıldığı yılların atmosferinde gezdirir
Karşınıza çıkan iç kaledeki şapelde  MS. 7. Yüzyılla tarihlenen Doğu Roma Batığı’nın birebir ölçekteki kesiti sergilenir.
Şapelin yanındaki rampadan yukarı doğru yürürseniz Cam Salonu’yla karşılaşırsınız. Cam Salonu; MÖ 14 ile MS 11. Yüzyıllar arasında tarihlenmiş su ve toprakaltı cam objeler sergilenir. Sunumları özgün ve ilgi çekicidir. Aynı salonda sualtı kazılarının nasıl yapıldığını anlatan bir makette mutlaka ilginizi çekecektir.
Ardından karşınıza çıkacak taş yapıda Serçe Limanı Cam Batığı salonu bulunur. 11. Yüzyılla tarihlenen bu batık 16 metre uzunluğunda, 5 metre eninde ve 35 ton yük taşıyabilecek kapasitededir.
Bu salonun çevresinde Kral Mausolos döneminden kaldığı sanılan bazı duvar  ve temel kalıntılarıyla karşılaşacaksınız. Mesela salondan çıkıp sağa dönerseniz göreceğiniz sarnıç Mausolos dönemine aittir ve önünde MS 5. yy’a ait bir mozaik yer döşemesi vardır.

www.bodrum-museum.com

 

 

İŞ REHBERİ
TURİSTİK İŞLETMELER
DİĞER İŞLETMELER
horizontal rule
Kayıt için tıklayınız.
the most beautiful bays in the world
 
Tasarım : Oğuz-Özay Tanıtım.